Belföld

Tüntetők várják Orbánékat

tüntetők (tüntetők, )
tüntetők (tüntetők, )

„Orbánból egy is sok(k)" elnevezéssel tiltakoznak helyi ellenzéki pártok a Fidesz–KDNP gyulai kihelyezett frakcióülése idején – írja a beol.hu.

A február 5-i akciót a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt, a Szolidaritás, illetve a gyulai Kobak Klub aktivistái szervezik. A demonstrációval akarják felhívni a választók figyelmét arra, hogy az elmúlt két és fél évben milyen károkat okozott Békés megyében a Fidesz–KDNP felelőtlen gazdaságpolitikája.

A szervezők tiltakozásukat kívánják kifejezni a köz- és felsőoktatást érintő kirekesztő politika, az önkormányzatiság módszeres és tervszerű ellehetetlenítése és leépítése ellen. A szervezők azt kérik, hogy a céljaikkal egyetértők a Kossuth térre gyertyát vagy fáklyát vigyenek magukkal.

Közben elindult az újra életre hívott „Munkát, kenyeret!” tiltakozó akció első menete is. Az MSZP szerint Tiffán Zsoltnak, a Baranya megyei közgyűlés fideszes elnökének hívei Vajszlón „alázták” a kis keresetű és a munkát kereső embereket. Állításuk szerint a településre érkező éhségmenetet „álságos módon” szalonnával és kenyérrel várták. A szocialista párt szerint ezzel megalázó stílusban azt üzenték: „egyetek, ha éhesek vagytok!”

Az éhségmenet a tervek szerint napi 30 kilométert gyalogol majd, éjszakánként művelődési házakban, pártházakban alszanak, és február 11-én, a tavaszi ülésszak kezdetére érnek a Parlament elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik