Megkergült az időjárás

Hétfőn lesz, ahol 10 fok fölé szökik a hőmérséklet. Máshol hófúvás is előfordulhat.

A hét első napja többfelé csapadékos időt tartogat, de ezúttal eső formájában – derül ki az Időkép előrejelzéséből. Északon és nyugaton kell esőre, záporra számítani. Délen, délkeleten felszakadozhat a felhőzet. Győr-Moson-Sopron megyére ugyanakkor hófúvás miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A Dunántúlon estétől megélénkül az északi, északnyugati szél. A kora reggeli -1, +6 fok után, délután 1-9 fokig melegszik a levegő. Délen akár 12 fok is lehet.

Kedden visszatér a hőmérséklet az évszaknak megfelelő átlagos szintre. Szeles, csapadékos lesz az idő. Az északnyugati megyékben ismét lehetnek hófúvások. Főként az ország keleti felén várható csapadék: kezdetben eső, majd havas eső, hó. -3, +1 fok várható.

Szerdán északkeleten lehet újabb havazás. Mérséklődik a szél, viszont nappal is hideg lesz, többfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet: -2,-6 fokos értékekre van kilátás.

Csütörtökön és pénteken nyugaton és délen lehet elsősorban kisebb havazásra számítani, de havas eső, eső is előfordulhat helyenként. Szeles, napközben is hideg időre van kilátás.

Hétvégén fagyos, de száraz idő ígérkezik.

Címkék: időjárás