Belföld

Orbán: „Legyen úgy, mint régen volt!”

Orbán Viktor (orbán viktor, )
Orbán Viktor (orbán viktor, )

Levélben köszöntötte a kormányfő a Magyar Labdarúgás Fórumát.

Orbán Viktor az elmúlt két évben azt tapasztalta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) együttműködésre törekszik, és nyitott. A miniszterelnök köszönetet mondott azért, mert a nemzeti együttműködés keretében közösen vezethették be az új sporttámogatási rendszert, valamint a mindennapos testnevelést az iskolákban, és alapítottak létesítményeket a játékosoknak.

Orbán Viktor szerint a tanácskozás résztvevői büszkék lehetnek az utánpótlás-gondozásra is. „A magyar labdarúgás megújításában, különösképpen a fiatalok képzésében Önök továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára és rám személy szerint is” – fogalmazott Orbán Viktor, aki levele végére még külön, utóiratként kézzel azt írta: „Legyen úgy, mint régen volt!”

Az MLSZ szerdán másodszor rendezi meg a Magyar Labdarúgás Fórumát a Papp László Budapest Sportarénában, ahol a szövetség elnöke jogosnak, de aránytalannak nevezte a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetését, amely szerint a magyar válogatott románok elleni vb-selejtezőjét zárt kapuk mögött kell lejátszani.


Kép: Hír24

Csányi Sándor kiemelte, 10 ezer szurkolóból 100-200 viselkedett elfogadhatatlanul a tavaly augusztusban rendezett, Izrael elleni barátságos mérkőzésen. Ha a fellebbezést elutasítják, akkor az 56-osok terén óriáskivetítőn több tízezer szurkoló nézheti majd együtt a meccset az MLSZ szervezésében, továbbá jelezte, ha sikerül azonosítani a drukkereket, akik miatt büntetést kapott az MLSZ, rajtuk polgári peres úton behajtják a kieső jegybevételt és a 40 ezer svájci frank pénzbüntetést.

Közben az MLSZ részletes tájékoztatást is közzétett a magyar–román mérkőzésről.

Az MLSZ célja, hogy amennyiben a FIFA döntése érvényben marad, és zárt kapuk mellett kell megrendezni a mérkőzést, akkor is érdemes legyen várni a márciusi dátumot. A rendezvényre meghívják a csapat szurkolóit Budapestről, vidékről és akár a határainkon túlról is! „Minden más, egyéni, politikai indíttatású kezdeményezés ellentétes az MLSZ azon szándékával, hogy a magyar válogatott mérkőzései politikamentes sportesemények legyenek, éppen ezért az MLSZ minden pártot, civil szervezetet, közösséget arra kér, tekintsen el saját rendezvény megszervezésétől, és segítse az MLSZ-t az itt megfogalmazott célok kivívásában”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik