Belföld

Átvette a Videoton Holding Zrt. a Magyar Brands oklevelet

A Superbrands Magyarország zsűrijénél a Videoton első lett a Magyar Brands üzleti márkák toplistáján.

A Superbrands bírálói immáron harmadszor tették mérlegre a magyar márkákat. Ezúttal a Videoton az 1. helyezett lett a Magyar Brands üzleti márkák toplistáján. A két kategóriában – fogyasztói és üzleti – kiosztott díjakat azoknak a vállalkozásoknak ítélte oda a Superbrands Magyarország zsűrije, amelyek a hazai gazdaság sikerét testesítik meg és méltón képviselik azt határainkon innen és túl – tájékoztatta a Fehérvár 24-et Somorjai Barbara, a cég PR és marketing főmunkatársa.

A MagyarBrands program a márkákat hét kritérium alapján értékelte. Ezekben szerepet kapott a márka hazai története, ismertsége, a cég tulajdonosi viszonyai, a hazai foglalkoztatottak száma, a menedzsment összetétele, illetve a márka reputációja és identitása. Az objektív cégadatok és a független szakemberekből álló Superbrands Bizottság szubjektív megítélése alapján a Videoton minden kategóriában az élen végzett és így a TOP100 üzleti márka legjobbja lett.

A Videoton 2010-ben még csak a 10. helyen végzett, míg 2011-ben már hatodik volt. Ez is mutatja, hogy nem csak a hazai ismertsége nőtt a cégnek az elmúlt években, hanem folyamatos fejlődését és igen stabil, erős pénzügyi és piaci pozícióját is elismerik.

A Videoton a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoport, amely gyártási és gyártáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat kínál ipari vállalatok számára. A cég székesfehérvári székhellyel Magyarországon kilenc, Bulgáriában (Stara Zagora) és Ukrajnában (Munkács) 1-1 telephellyel rendelkezik. A Videoton egyrészről egy professzionális, regionális, integrált szerződéses gyártó vállalat, másrészről a Videoton saját technológiáinak és kompetenciáinak bázisán alkatrészek, szerelvények, és modulok multi-technológiájú beszállítója az elektronika, műanyag fröccsöntés, lemezmegmunkálás, mechanikai megmunkálás, szerszámgyártás, felületkezelés és a szerelési tevékenységek terén. A 7600 főt foglalkoztató Videoton árbevétele 91 milliárd forint volt 2011-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik