Belföld

Tanulmányútra küldenék Orbánt

Orbán Viktor (orbán viktor)
Orbán Viktor (orbán viktor)

Orbán is szerezzen tapasztalatot külföldön! – közölte Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja.

Az MSZP új konzultációra kéri Orbán Viktort. A teljesen felesleges és milliárdokba kerülő eddigi „konzultációnak” csúfolt propaganda helyett, a miniszterelnöknek Bécs, London és Berlin polgármestereivel kellene konzultálnia – tudatta Winkfein Csaba. Az MSZP elnökségi tagja szerint a hazánkban „száz éve nem látott kivándorláshullám elháríthatatlan felelősséget helyez Orbán Viktorra. A kormány elbaltázott gazdaságpolitikája, a hazug módon bevezetett tandíj, a szétszaggatott szociális háló, a csontig leszegényített ország, a narancsos zsebekbe gyömöszölt jövő, mind a kivándorlást generáló tényezők.”

Ennek nyomán London már az ötödik legnagyobb magyar várossá nőtt, Ausztriában minden második bevándorló magyar, Németországba két év alatt ötszörösére nőtt a magyar kivándorlás – írja az ellenzéki politikus, aki felszólítja a kormányfőt, kezdjen haladéktalanul tárgyalásokat London, Bécs és Berlin polgármesterével.

Az MSZP szerint nem a fitaloknak, hanem Orbán Viktornak van szüksége a külföldi tapasztalatokra. Neki kell konzultálnia hozzáértőkkel “arról, hogyan is működik náluk a szociális bérlakás rendszer, a családtámogatás, vagy épp az oktatás, és úgy általában a demokratikus intézményvezetés. Minél több időt tölt el kint a konzultációval, minél jobban beleássa magát a demokrácia és a gazdaságpolitika valóságába, annál eredményesebben tudjuk megoldani a valódi problémákat itt, nélküle” – írja Winkfein Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik