Belföld

Itt a figyelmeztetés: tízcentis hó is jöhet

Havas út (havazás, út, kamionok, )
Havas út (havazás, út, kamionok, )

Nógrád és Heves megyében, Pest megye északi felén, a Bakonyban és a Mecsekben a hóréteg vastagsága duplája lehet az átlagosnak.

Nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, a déli óráktól egyre többfelé lehet csapadék. Nyugaton főleg eső, havas eső, északkeleten havazás valószínű, másutt eső, havas eső, hó is hullhat. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet kora délután 0, +7, késő este -2, +3 fok között alakul.

Éjfélig az északnyugati és a déli, délkeleti megyéket leszámítva általában 5 centis friss hóra lehet számítani, de Nógrád és Heves megyében, Pest megye északi felén, valamint a Bakonyban és a Mecsekben a kialakuló hóréteg vastagsága elérheti a 10 centit – tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A következő napokban jelentős mennyiségű csapadék az ország területének 60 százalékán lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti +1, -3 fokról a hétvégére -3, -10 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1, +4 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik