Belföld

Pert nyert a „Tokaji borcsaták” koronatanúja

Szolo(210x140)(1).jpg (szőlő, )
Szolo(210x140)(1).jpg (szőlő, )

Mayer Aranka öt év után jogerősen nyert személyiségi jogi pert a Magyar Nemzet ellen.

A nő az Élet és Irodalom (ÉS) című hetilap Orbán Viktor és felesége tokaji érdekeltségeivel foglalkozó, „Tokaji borcsaták” című sorozata nyomán, a cikkek alapját képező dokumentumok átadójaként vált ismertté. Később Révész Máriusz (korábbi pártszóvivő) azzal gyanúsította meg, hogy pénzért keverte gyanúba Orbánt. Mayer Aranka beperelte Révészt és nyert. A Magyar Nemzet kivételével mindenki közölte a helyreigazítást. Öt év után most az újság ellen is személyiségi jogi pert nyert.

Most a legfrissebb 168 Órának a hosszas hercehurcát azzal magyarázta, gyerekei vannak, élni akarnak, méghozzá tisztességben. A hetilapnak Mayer Aranka azt mondta: annak idején sem tehetett mást. Jogerős ítélete volt a gyerektartásról, volt férje mégis közölte: nem kap egy fillért se.

Ő senkit nem akart leleplezni, nem volt benne politizálási vágy, de azt bizonyítania kellett, hogy van vagyon, amiből neki is jár. Lépnie kellett, mert ha csendben marad, akkor ma is olyan körülmények között élnének, amit nem kíván senkinek. Semmi nem volt a nevén, azt is elvesztette, ami az esküvő előtt megvolt, muszáj volt bebizonyítania, hogy a tokaji cég értéke nem nulla forint – ahogyan volt férje állította –, nemcsak azért, mert állami támogatásokat is kapott, hanem mert ők is beletettek pénzt.

Mayer Aranka volt a koronatanú a sajtó-helyreigazítási perben, amit Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak akkori cége indított az ÉS cikksorozata miatt. Nem a cikkek tartalmát vonták kétségbe, hanem azt kérték megállapítani, hogy nem hivatalos taggyűlési dokumentumokat közölt a hetilap. A hetilap veszített, amiről Mayer Aranka most csak annyit mondott: „Pedig azokon a nemtaggyűléseken történt egy s más…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik