Belföld

Szállást kapott a kidobott diákok egy része

tanul (olvas, diák, )
tanul (olvas, diák, )

Egy családi házban kaptak szállást azok a kunszentmiklósi diákok, akiket a napokban elküldtek a kollégiumból.

Megírtuk, negyven gyerek került az utcára, miután egyik napról a másikra bezárták a kunszentmiklósi Szent István Alapítványi Kollégiumot és Óvodát.

Az érintett 15 középiskolásból 7-9 családja tudja vállalni, hogy fizeti a havi rezsiköltséget (az áram és fűtés díját), valamint az állandó nevelői felügyeletet. A városban lévő szálláshelyet Józanné Sipos Etelka, a Mátrix Képző Központ ügyvezető igazgatója ajánlotta fel. Egyúttal kollégium működtetésére engedélykérelmet nyújtott be a megyei Kormányhivatalhoz. A diákszállót a Mátrix felnőttképző központjának helyet adó épület emeleti szintjén alakítanának ki – írja a baon.hu.

Az igazi megoldást az jelentené, ha létrejöhetne egy városi kollégium a korábbi Szent István Alapítványi Kollégium és Óvoda épületében – véli Sipos Etelka, aki az egyháznak vételi ajánlatot tett az ingatlanra. Válasz egyenlőre nincs, valamint hátra van még az ingatlan állapotának felmérése is, ami az Érseki Hivatal szerint kollégiumi ellátásra alkalmatlan.

A Szent István Alapítványi Kollégium és Óvoda épülete a Kalocsa – Kecskeméti Főegyházmegyéé, csak fenntartója volt a budapesti székhelyű Ariszak Képzési Alapítvány, amellyel azonban október közepén szerződést bontott az egyház, október 15-én átadták az épület kulcsait egy új bérlőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik