Belföld

Orbán rendkívüli kormányülést hívott össze a félkarú rablók miatt

Orban-Viktor(210x140)(1).jpg (orbán viktor, )
Orban-Viktor(210x140)(1).jpg (orbán viktor, )

A miniszterelnök 8 órára hívta össze a minisztereit - értesült a Magyar Rádió.

Rendkívüli ülést tart a kormány. A közrádió kormányzati körökből szerzett információja a napirendről nem szól és Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke sem kívánt részleteket közölni. A kormányülés után tartott sajtótájékoztatón Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárazt mondta: a pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány.

Információink szerint ugyanakkor a kormányüléssel is összefügghet, hogy ez előzetes tervekkel ellentétben nem Rogán Antal, hanem Varga Mihály tárcanélküli miniszter ismerteti a Nemzetközi Valutaalapnak és az Európai Bizottságnak küldött válaszlevél részleteit az Országgyűlés gazdasági bizottságában.

Orbán Viktor pénteken a közrádióban azt mondta: olyan levelet küldtek a nemzetközi szervezeteknek, amelynek alapján szerinte meg lehet állapodni az IMF-fel és az EU-val. A kormányfő hétfőn egy lapinterjúban ugyanakkor arról beszélt, saját erőből meg tudja oldani a gondokat, így a gazdasági, pénzügyi bajokat is, az IMF-hitel nélkül is képes lesz az ország kivédeni a közeledő válsághullámot, csak több energiával és drágábban.

 

A kormányfő utoljára két éve, nyáron hívott össze rendkívüli kormányülést, akkor az árvíz miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik