Belföld

Újpest-FTC 3. félidő: pusztítás, botrány

ujpest-ftc(210x140)(2).jpg (újpest-ftc)
ujpest-ftc(210x140)(2).jpg (újpest-ftc)

Már a meccs előtt is villamosokat, buszokat rongáltak szurkolók.

Noha a meccset a 94. percben az Újpest nyerte, nemcsak a Ferencváros, hanem a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is veszített. Három villamos, egy busz és az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati üvegajtaja látta a kárát az újpesti Szusza Ferenc Stadionba érkező szurkolók randalírozásának. A kárfelmérés jelenleg is tart – tudatta a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV erőfeszítései ellenére ezúttal sem sikerült elkerülni, hogy a szurkolók egy része forgalmi fennakadást, a tömegközlekedési eszközökön károkat okozzon. A vandálok nemcsak üvegeket hajigáltak ki a villamos ablakán, de megrongálták a tetőburkolatot, kapaszkodókat téptek ki, az egyik szerelvénynek a visszapillantó tükrét is betörték, a buszon az ülések huzatát szaggatták föl. A különjárati metrókkal érkezők az Újpest-Városkapu metróállomás bejárati ajtajának üvegét törték össze.

A sporteseményre biztonsági okokból egyébként is lezárásokkal készült a rendőrség, a Budapesti Közlekedési Központ pedig ennek megfelelően több járatát is terelőútvonalon közlekedtette a meccs idején és utána is. A villamosok és a buszok szurkolói megrohanása miatt ráadásul további forgalomkorlátozásokra is szükség volt, a 14-es vonalon pedig megnőtt a követési idő a rongálások miatt.

A BRFK garázdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított és nagy erőkkel keresi az elkövetőket. A rendőrség az UTE – FTC labdarúgó mérkőzés előtt már figyelmeztetett rá, hogy a sporttörvény 68. §. alapján a klub szervezi a szurkolók utazását a mérkőzésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik