Belföld

Újra összeült a válságstáb

mnb ()
mnb ()

Péntek reggel a miniszterelnöknél találkozott Matolcsy György és Simor András - számolt be az Index.

A lap információi szerint a megbeszélést Orbán Viktor kezdeményezte. A tárgyalás tényét az MNB-nél megerősítették, ám arról csak annyit árultak el, hogy a megbeszélésen áttekintették az európai gazdasági folyamatokat és azok lehetséges hatásait a magyar gazdaságra. A Nemzetgazdasági Minisztérium később közleményt adott ki, mely szerint a kormányfő az uniós csúcs eredményeiről tájékoztatta Matolcsyt és Simort.

Utoljára januárban volt hasonló találkozó, amelyet akkor a kormányfő szerint a jegybankelnök kezdeményezett. Orbán Viktor négy hónapja egyebek mellett azt is kiemelte, hogy a „jegybank által kezelt devizatartalék fölötti rendelkezés joga kizárólag a jegybankot illeti meg”.

Januárban a kormány az IMF-tárgyalások mielőbbi megkezdéséről beszélt, a mostani állás szerint legkorábban nyáron várható megegyezés, de még a tárgyalások kezdetéről sincsen szó – ezeken pedig az MNB-nek is részt kell vennie.

A kormányfő pénteken egyébként a Magyar Rádióban kezdett. Szokásos interjújában ezúttal megerősítette, hogy a kormány nem kívánja a gazdasági növekedést az államadósság felduzzasztásával generálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik