Nem kegyelmez az időjárás

Esővel, hózáporral és viharos széllel borzolja a kedélyeket az április.

Pénteken erősen felhős lesz felettünk az ég. Némi napsütésre csak a Tiszántúlon élők számíthatnak. Napközben aztán egyre többfelé elered az eső, a Duna vonalától keletre zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A szél is megerősödik, zivataros helyeken viharossá fokozódik. A legmelegebb órákban 17, 23 fok várható, ám a Nyugat-Dunántúlon jóval hűvösebb lesz. Késő estére 9, 15 fok közé hűl a levegő.

Szombaton az átmeneti felhőzetcsökkenés után nyugat felől újabb csapadéktömbök érkeznek. Eső, zápor ismét többfelé lehet. Az északnyugati szél a Kisalföldön viharossá fokozódik. Hajnalban 6, 11, kora délután 13, 18 fok lehet.

Vasárnap eleinte felhős lesz az ég, majd a viharossá fokozódó szél hatására felszakadozik a felhőzet, és felhőátvonulások várhatók. Elszórtan lehetnek záporok, a hegyekben hózáporok is. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Hétfőn időnként megnövekszik a felhőzet, de viszonylag sok napsütésben bízhatunk. Egy-egy zápor, hózápor azonban továbbra is előfordulhat. Néhol megélénkül a déli szél. Hajnalban nagyon hideg lesz: -3, +2 fokra ébredünk, és nappal is csak 8, 13 fokig melegszik a levegő.

Címkék: időjárás