Belföld

Rendelkezik megtakarítással? Gondoljon Ön is a jövőre! [x]

Időről időre sokunknak szembe kell néznie nem várt kiadásokkal.

A tartós vagy időszakos jövedelemcsökkenés/–kiesés vagy egy betegség miatt bármikor nehéz helyzetbe kerülhetünk, ezért fontos, hogy rendelkezzünk némi félretett pénzzel, ami ilyen esetekben nagy segítség lehet.

Havi pénzügyek

Ha gondoskodni szeretnénk saját, illetve családunk anyagi biztonságáról, néhány dologra mindenképp figyelnünk kell. A legfontosabb, hogy havi szinten foglalkozzunk pénzügyeinkkel; így kevésbé érhet bennünket meglepetés.

Költségvetés-készítéssel megelőzhető a baj

Azok, akik havonta házi költségvetést készítenek, tájékozottabbak pénzügyi helyzetüket illetően; tudják, hogy havi bevételeik mellé milyen jellegű/összegű kiadások társulnak. Így – ha szükséges – egyszerűbb megtenniük az első lépést a változás, a biztosabb anyagi háttér felé.
Amennyiben költségvetésünk azt mutatja, hogy a hónapok végén átlagosan hosszabb a kiadások oszlopa a bevételekénél, törekedjünk a helyzet megfordítására: csökkentsük kiadásainkat ott, ahol erre lehetőségünk van (pl. szórakozás, élvezeti cikkek), és nézzünk bevételnövelő lehetőségek után.

Növeljük bevételeinket, takarítsunk meg okosan!

Sokunknak a rendszeres jövedelmen kívül nincs más forrásból származó bevétele. Ezen mindenképp érdemes változtatni, hogy váratlan helyzetek esetén is legyen működő megoldásunk pénzügyeink kézben tartására/rendezésére. A különféle megtakarítások kitűnő alternatívát kínálnak erre.
Az, hogy rendelkezzünk megtakarítással, valamennyiünk számára magától értetődő kell, hogy legyen. Nem mindegy azonban, milyen megtakarítási formát választunk.
Ha rövid, illetve középtávon gondolkodunk, döntsünk egy igényeinknek megfelelő bankbetét mellett.

Válasszuk a magas kamatot!

Ha a rendelkezésre álló befektetési módok közül a bankbetétet választjuk, mindenképp tájékozódjunk a különféle termékekről/ajánlatokról.
Az FHB Bank Aktív Forint Betéte például a Bank jelenlegi, illetve jövőbeli ügyfelei számára is kitűnő lehetőséget kínál a megtakarításra. A Betétben lekötött pénzre ugyanis 12 havi futamidőre, kamatprémiummal együtt kiemelkedő, évi 9,50%-os betéti kamat jár (akciós EBKM: 9,50%).

A Betétben pénzünk (rendszeres jövedelemátutalás esetén) a havidíjmentes FHB Aktív vagy bármilyen más típusú, FHB lakossági forint bankszámláról leköthető. A bankszámlanyitás online, az FHB weblapján, illetve bármelyik FHB bankfiókban személyesen is kezdeményezhető, de a kívánt összeg akár az FHB NetB@nkon keresztül is leköthető FHB Aktív Forint Betétben. Az online bankszámlanyitás kezdeményezése egyszerű, biztonságos és akár néhány perc alatt elvégezhető.
A 12 havi FHB Aktív Forint Betét esetén a nem akciós kamat és EBKM értéke: 3,50%-4,00%.
Gondoljunk a jövőre, és keressünk biztos helyet pénzünknek!

További információk

 

A tájékoztatás nem teljes körű, a további részletek és a betéti szerződés feltételei megtalálhatók bankfiókjainkban vagy a www.fhb.hu oldalon is elérhető Üzletszabályzatban, a Lakossági és Pénzforgalmi Bankszámlák Általános Szerződési Feltételekben, valamint a Lakossági Bankszámlákról szóló Hirdetményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik