Berobban a tavasz az országba

Folytatódik az enyhülés, a hét további része is szép időt ígér. Pénteken már csaknem 20 fok várható a nyugati tájakon.

Csütörtökön a ködösen induló reggel után – ami a Liszt Ferenc reptér forgalmát is megakasztotta – változatos időre számíthatunk. Észak, északnyugat felől megvastagszik a felhőzet, de némi napsütésben azért bízhatunk. Itt-ott lehet kisebb eső. A délnyugati, majd később északnyugati szél megerősödik. Kora délután 6, 11, este -1, +5 fok várható.

Pénteken szeszélyes, de alapvetően tavaszias időre van kilátás. Időnként sok lesz fölöttünk a felhő, ám záporok csak elvétve alakulnak ki. Erős nyugati szél mellett kifejezetten enyhe időre számíthatunk. A napi maximumok országszerte 10 fok fölött lesznek, de az ország nyugati területein 17-19 fok is előfordulhat.

Szombaton is folytatódik a tavaszias idő. A többórás napsütés mellett több-kevesebb gomolyfelhő lehet, de jelentős csapadékra kicsi az esély. Az északnyugati szél többfelé viharossá fokozódik. A leghűvösebb órákban 2, 7, a legenyhébb napszakban 9, 15 fok lesz.

Vasárnap aztán egy hidegfront éri el az országot. Többfelé várható eső, a hegyekben hózápor. A szél viharossá fokozódik, különösen a Dunántúlon. A hőmérséklet is visszaesik valamelyest: a legalacsonyabb értékek -2, +2, a legmagasabbak pedig 5, 9 fok között alakulnak.

Címkék: időjárás