Belföld

Hófúvás, szélvihar, sárgaság

Havazásra már csak elszórtan kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a szélvihar és hófúvás miatt az ország egész területére sárga, illetve narancssárga figyelmeztetést adott ki.

SZÉL: Napközben az északnyugati szélből a Dunántúl nagy részén és a Duna-Tisza-köze keleti felén lehetnek viharos széllökések. A legerősebb széllökések a Kisalföldön, valamint a Balaton-Bakony térségében elérhetik a 80-90 km/órát. Emellett az északkeleti tájakon (Borsod-Abaúj-Zemplén keleti része, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Hajdú-Bihar északi része) előfordulnak 60 km/óra körüli széllökések. Estére jelentősen mérséklődik a szél.

HÓFÚVÁS: A szél főként északkeleten és a Bakonyban több helyen eredményezhet hófúvást. Északkeleten ahol a hőmérséklet negatív maradt és a széllökések meghaladják a 60 km/h-t erős hófúvás is várható. A Dunántúlon és a Duna-Tisza-köze nyugati határán az olvadás miatt csökkent a hófúvás veszélye. Utóbbi területeken csak helyenként, illetve a magasabban fekvő helyeken (250-300 méter felett) lehet hófúvás. (A hófúvás területi kiterjedése, erőssége függ a hőmérséklettől, a tengerszint feletti magasságtól ill. a napközbeni olvadás mértékétől, emiatt ez igen bizonytalan!)

HÓ: Helyenként előfordul hózápor, amiből 2 centis hólepel rövid idő alatt kialakulhat. Néhol kisebb havazás is előfordulhat, amiből 4 centis hó hullhat. Kiterjedt havazás, számottevő csapadék nem várható.

A hóátfúvás miatt tucatnyi autó karambolozott az M7-esen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik