Játszva megspórolható a baleseti adó?[x]

Komoly adóteher fenyegeti ismét az autósokat: a kormány tervei szerint baleseti adó fogja terhelni a kötelező biztosítási díjakat.

Ha parlament novemberben elfogadja az új adót, azzal minden autósnak automatikusan egy 30 százalékos extra költség kerül a 2012 január 1-je után fizetendő kötelező biztosítási díjára. Megspórolható-e valahogyan ez az újabb sarc?

A november 1-jétől induló idei kötelező kampányban az autósok ismét megversenyeztethetik a biztosítók díjait. A kotelezo.hu internetes szakportál számítása szerint, a tavalyi kampányhoz hasonlóan idén is, a gépjármű tulajdonosok nagy többségének lehetősége lesz meglévő kötelezőjénél olcsóbb ajánlatot találni. Ez sokat segíthet a 30%-os adóteher könnyítésében. Azoknak az autósoknak pedig, akik az elmúlt 2-3 évben nem váltottak biztosítót, nagy esélyük van rá, hogy egy kedvező biztosítóváltással akár a jelenlegi díjuk 30 százalékánál nagyobb összeget is megspóroljanak, vagyis teljesen kiküszöböljék az adó miatt várható többletkiadást.

Mindennek feltétele, hogy megismerjük a biztosítók új ajánlatait. Ennek igen fárasztó módja, ha az újságárusnál megszerezzük és átbogarásszuk a biztosítók összesen százegynéhány oldalas díjtájékoztatóját. Ennél jóval egyszerűbb, ha keresünk egy olyan internetes oldalt, amely az összes biztosító ajánlatát összegyűjtötte, és ahol saját és járművünk adatainak begépelésével két-három perc alatt megismerhetjük az autónkra szabott díjajánlatokat.

Még jobb, ha ezt egy olyan oldalon tesszük, ahol a díjszámítással együtt egy nyereményjátékban is részt vehetünk A kotelezo.hu egy Álomkarácsony megnyerését ajánlja a kötelező biztosítási díjat kalkulálóknak. Kilenc értékes tárgynyereményből (például LED TV, Full HD Kamera, okostelefon, tablet PC, stb.) négyet nyerhet meg a szerencsés felhasználó. Ráadásul, az oldal ajánlásával, egy külön sorsoláson akár 1 millió forint készpénz is ütheti a markát.

De még csak arra sincs szükség, hogy a szerencse feltétlenül mellénk álljon, mert ha az új biztosítást a kotelezo.hu oldalán kötjük meg, most kedvezményes wellnesskupont is kapunk az új szerződés mellé.

Baleseti adó ide, baleseti adó oda, úgy tűnik, az idei kötelező kampánynak is lesz jó pár nyertese!

Címkék: hirdetés