Belföld

Kiszórt pénz volt a milliárdos sóbeszerzés

Az útszóró só beszerzésekor a valós mennyiségnél többet számláztak.

Nyomozást indított a rendőrség a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. több mint egymilliárd forintos útszórósó-beszerzése ügyében – értesült az Index. Az eddigi információk szerint a téli útszóró só beszerzésekor a valós mennyiségnél többet számláztak, ezzel vagyoni hátrányt okoztak az FKF Zrt.-nek, erősítette meg a BRFK. Ez azért sem tűnhetett fel senkinek, mert a közterület-fenntartónál tavaly novemberig nem volt hivatalos mérleg.

Állítólag a sóbeszállító cég mögött az FKF Zrt. egyik volt vezetője áll, a cégadatokból azonban ezt nem lehet kideríteni. Viszont több dolgozó is utalt rá, hogy áttételes kapcsolat van az egykori vezető és a cég között.

Az FKF 2011. január 21-én, egy közbeszerzési eljárás után – 1992 óta először – nem az Octopus Kft.-vel, hanem egy új beszállítóval szerződött, így az európai sóhiány ellenére is olcsóbban vásárol sót, mint a korábbi években. Szűcs Panni szerint ezek az intézkedések évente százmillió forintos megtakarítást hoznak a fővárosi tulajdonban lévő cégnek.

AJÁNLOTT LINK:

Nyomoznak a milliárdos FKF-es sóbizniszben (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik