Belföld

Gyurcsányék átvennék a Fidesz-modellt

A jobboldali pártszövetségre emlékeztető, centralizált irányítási és működési modellt vezetne be az MSZP-ben Gyurcsány Ferenc és csapata

A Magyar Hírlapnak – a szocialisták országos és budapesti vezetéséhez közel álló – informátorai ezzel indokolták, hogy a volt kormányfő és köre a pártnak egy új alapszabály-tervezetet dolgozott ki. Az a pártelnöknek felelős választókerületi elnökök rendszerét hozná létre.

A lap szerint a Gyurcsány-féle új MSZP-s alapszabály-tervezet paradox módon Mesterházy Attila pártelnöknek kedvezne időlegesen, de a 2012-es tisztújítás akár Gyurcsányék előretörését is hozhatja.

Pártbeli vélemények szerint így a gyurcsányista Demokratikus Koalíció platformban szervezkedő erők nagyjából másfél évet adhatnak az MSZP-nek, hogy addigra kiderüljön: a szocialista párt vagy egy új formáció lehet az ellenzék vezető ereje – írja a Magyar Hírlap.

Az újság hétfőn ismertetett egy dokumentumot, amelyről azt állította, hogy felvetheti a lehetőségét, hogy Gyurcsány Ferenc új pártot akar alapítani. Ezt Molnár Csaba még aznap cáfolta.

AJÁNLOTT LINK:

Gyurcsányék a Fidesztől is tanulnának (Magyar Hírlap)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik