A Stabilitás elnöke szerint a terv “sátánian zseniális”

Ugyanakkor nem tökéletes, az ekhósokról megfeledkeztek a javaslat elfogadásakor.

A magánpénztárakat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség elnöke a 168 órának azt mondta, nem tartja lefutottnak a játszmát. Bába Julianna hisz abban, hogy Magyarországon vannak olyan alkotmányos normák, amelyeken nem lehet átlépni. A szövetség elnöke úgy véli, “az egész jogszabály sátánian zseniális”, lehet hogy félnie kellene “a hatalmasokkal szembeszállni”, de valójában nincs más választása, ezt kell tennie.

Mint mondja, egyáltalán nem akarta ezt a konfliktust, nem arról álmodozott négyéves korában, hogy Jeanne D’Arcként egyszer majd kiáll, és hadakozik valamiért. Még az is lehet – teszi hozzá -, hogy félnie kellene, de ő ebben az országban akar élni, magyarnak szeretné felnevelni a lányát. Lehet, hogy éppen ezért kell most megtennie azt, amiről úgy gondolja, hogy helyes megtenni.

Közben a Bába Julianna által zseniálisnak minősített jogszabályról kiderül, hogy nem tökéletes – írja a Napi Gazdaság. A szabad pénztárválasztásról szóló, hétfőn megszavazott szabályozás a pillanatnyi állapot szerint egy szűk réteget nem érint.

A szabályozás ugyanis csak az szja-köteles jövedelmekre vonatkozik, a nagyjából tízezer főre tehető, egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulás szerint adózóra vonatkozó szabályozás nem követi a változást.

Közben egyebek között a nyugdíjvita kapcsán a Financial Times arról ír, hogy a Budapestnek – ahelyett, hogy “a bírálókra szájkosarat húzna” – az ország számára égetően szükséges strukturális reformokat kellene “áthajtania”.

AJÁNLOTT LINK:

A nyugdíjjátszma – Bába Julianna a családi ezüstről (168 óra)
A Stabilitás Pénztárszövetség honlapja
Zavar támadt a nyugdíjúthenger gépezetében (Napi.hu)

Címkék: nyugdíj-vita