Belföld

Borús vagy derűs brüsszeli jóslat

24.hu
24.hu

2010. 11. 29. 14:06

Egy uniós jelentésnek lehet két vagy akár több olvasata is.

Uniós figyelmeztetést kapott Magyarország – írja a Napi Gazdaság az Európai Bizottság (EB) ma kiadott gazdasági előrejelzéséről. Ugyanebből a dokumentumból az MTI azt emeli ki, hogy Brüsszel a gazdasági növekedés fokozatos javulását prognosztizálta Magyarországnak.

A hírügynökség ugyanakkor szintén hozzáteszi, hogy az Európai Bizottság szerint az államháztartás hiánya jövőre ismét emelkedni fog, miközben megkezdődik a munkanélküliség lassú csökkenése, és kisebb lesz az infláció is.

A Napi Gazdaság cikkében emlékeztet arra is, hogy az EB számai némileg borúlátóbbak a kormány előrejelzéseinél. A pénzügyi szektort sújtó különadó miatt minden bizonnyal csökkenni fog a hitelkihelyezés. Ez mind a fogyasztást, mind a beruházásokat negatívan fogja érinteni.

A Napi Gazdaságon kívül a többi gazdasági lap is fontosnak tartja a jelentésből, hogy a szektoradók körüli bizonytalanságok a kiszámíthatatlanság érzetét keltik a befektetőkben és az üzleti élet szereplőiben.

Az Ecoline.hu borúsnak minősíti a brüsszeli jelentést, és emlékeztet arra, hogy a magyar kormány nyugdíjpénztári terveinek hatásaival nem számoló prognózis szerint a költségvetés GDP-arányos hiánya az idei 3,8 százalékról jövőre 4,7 százalékra, 2012-ben 6,2 százalékra nő.

AJÁNLOTT LINKEK:

Magyar hiány: borús prognózis Brüsszelből (Ecoline.hu)
Uniós figyelmeztetést kapott Magyarország (napi.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.