Belföld

A vörösiszaptól Hippokratészig

24.hu
24.hu

2010. 11. 10. 09:14

A tisztiorvos büntette volna a sérülteket gyógyítókat.

A Magyar Hírlap utánajárt, miért számlázott Ajka a kórházi járó-és fekvőbeteg-ellátásért, amikor a sérülteknek volt társadalombiztosításuk. A költségeket az OEP-nek kellene állnia, a kórházak szerint viszont az OEP nem fizet.

Az ok, hogy a kormányhatározat dacára a közép-dunántúli regionális tiszti főorvos nem tartotta indokoltnak az egészségügyi katasztrófahelyzet kihirdetését. A tragédia után a kórházak olyan levelet kaptak, amely szerint nem indokolt az egészségügyi katasztrófahelyzet elrendelése, ezért a sérültek ellátását normális keretek között oldják meg. A rendelkezés megszegőinek napi ötszázezer forint büntetést is kilátásba helyeztek.

Mindezek alapján sem az ajkai, sem a veszprémi, sem a győri kórház nem rendelhette volna el a készenlétet, nem tarthatta volna bent munkaidőn túl az orvosait, az ügyeletet sem erősíthette volna meg. Mégis megtették, mivel hivatásuk és orvosi esküjük erre kötelezte őket.

A túlóra és az ellátási költségek szépen felhalmozódtak. És mivel mindegyik intézmény túllépte már a teljesítményvolumenkorlátja által ellátható betegek számát, nem kaphat pluszpénzt az OEP-től.

AJÁNLOTT LINK:

A tisztiorvos büntette volna a sérülteket gyógyítókat (Magyar Hírlap)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.