Belföld

Járható? 65 pecsét 4 nap alatt és miénk a Margit híd

Ha mindenki rábólint, jövő hétfőn újraindulhat a forgalom. Vitézy segít az engedélyeztetésben.

Újraindulhat a forgalom a Margit hídon, ha ehhez a héten minden érintett szervezet hozzájárul. A nyilatkozatok birtokában a Nemzeti Közlekedési Hatóság november 15-ével megadhatja az ideiglenes forgalomba helyezési engedélyt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.

A hatósági eljárásnál összesen 65 szakhatóság és kezelő nyilatkozatát kell beszerezni ahhoz, hogy a közösségi közlekedés után a személygépjármű forgalom is mergindulhasson a Margit hídon – tudatta közleményében Vitézy Dávid. A BKK és a Fővárosi Önkormányzat minden törvényes eszközzel segíti az engedélyeztetést, és bízik abban, hogy az érintett szakhatóságok és kezelők időben megteszik nyilatkozatukat – írta a vezérigazgató.

Hétvégén sikeres volt a felújítás alatt álló Margit híd statikus próbaterhelése. Szombaton és vasárnap huszonnégy, egyenként 30 tonnás teherautó hajtott fel a hídra. A szakemberek úgynevezett nyúlásmérő bélyegek segítségével állapították meg, hogy a híd miként reagál ekkora mértékű terhelésre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik