Belföld

Hajléktalanok levele a Sándor-palotába

Administrator
Administrator

2010. 10. 28. 11:23

Az építési törvény alapján büntetnék a fedél nélkülieket.

Schmitt Pál köztársasági elnökhöz fordult 13 hajléktalan ember. Arra kérik az államfőt, hogy ne írja alá az építési törvény módosítását, amely előírja a közterületek rendeltetését, és felhatalmazza az önkormányzatokat, hogy büntessék azt a tevékenységet, amelyet a meghatározás nem tartalmaz.

“Ez önmagában is a szabadságjogok indokolatlan és önkényes korlátozását jelentheti, de különösen súlyos problémát jelent a hajléktalan emberek számára”. A nyílt levél aláírói szerint a “hajléktalan ember – azért, mert nincs otthona – még nem bűnöző, akit ki lehetne tiltani a közterületekről.”

A hajléktalanság nem büntetőpolitikai, hanem társadalompolitikai probléma. A hajléktalanságra nem a rendőri zaklatás a megfelelő társadalmi válasz, hanem érdemi szociális lakáspolitika és a lakhatáshoz való jog biztosítása” – fogalmaztak a nyílt levélben.

A 13 aláíró a Város Mindenkié csoport tagja; a szerveződés célja a hajléktalan emberek jogvédelme és a hajléktalanság felszámolása érdekében társadalmi változások elindítása.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.