Belföld

Az első vörösiszapper

24.hu
24.hu

2010. 10. 28. 07:19

A MAL Zrt.-nek 8 napon belül kell átutalnia a tízmillió forintot.

Megszületett az első végzés a vörösiszap-kataszrófa nyomán indult kártérítési perekben – írja a Népszabadság. A Fővárosi Bíróság tízmillió forint megfizetésére kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-t Konkoly József devecseri lakosnak. Az ideiglenes intézkedés indoklása szerint a felperes házát teljesen használhatatlanná tette a zagytározó gátjának átszakadásakor kiömlő iszap.

Konkoly József azóta a testvérénél lakik, kölcsönruhákban jár, és baráti kölcsönökből tartja fenn magát. A végzés értelmében a MAL Zrt.-nek 8 napon belül kell átutalnia a tízmillió forintot. Ha nem teszi, felszámolási eljárás kezdeményezhető ellene. A felperes összesen 19 millió forint kár megfizetését kéri a cégtől. A per november 20-án folytatódik.

Ajánlott link:

Az első vörösiszap-per (Népszabadság)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.