Belföld

Jogsegélyszolgálatot indított a fővárosi MSZP

Várják a bejelentéseket arról, hol élnek vissza hatalmukkal a kerületi fideszes vezetők.

Az MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke szervezet nevében felszólította a Fidesz kerületi polgármestereit, hogy azzal törődjenek, amiért megválasztották őket, szolgálják a kerületi ügyeket, pártsemleges módon a kerület érdekében tegyék a dolgukat.

Molnár Zsolt azt mondta: a Fidesz fővárosi kerületi polgármesterei az önkormányzati választás óta eltelt három hétben értékes munkát végezhettek volna, helyette azonban biztonsági őrökkel, informatikusokkal, testőrökkel, hackerekkel szállták meg a kerületi önkormányzatokat.

A szocialista politikus szerint a Fidesz csontvázakat keresett ott, ahol nincs, a harmadik világ diktatúráját idéző módszerekkel próbált ügyeket kreálni, hogy elterelje a figyelmet a kerületi problémákról.A kerületekben “a legsötétebb diktatúra pártállami módszereit idéző” jelenségek zajlottak – tette hozzá.

Szaniszló Sándor fővárosi képviselő, a XVIII. kerület volt alpolgármestere elmondta: október 16-án egyenruhás különítmények szállták meg a polgármesteri hivatalt, a kerület gazdasági társaságait. Négy napig válogatás nélkül, megbízólevél bemutatása nélkül a számítógépekről minden adatot letöltöttek és azt el is vitték magukkal – fűzte hozzá.

Az adatokról azt mondta, azok között szerepelnek magánjellegű információk, közte orvosi leletek, magánlevelezések, bankkártyák azonosítói; elvittek hivatali titkokat is. A szocialista politikus szerint a kitelepült emberek elvitték közel 5 ezer szociális segélyezett személyes adatait, önkormányzati üzleti titkokat, és az építéshatósági engedélyeket.

Szaniszló Sándor szerint az akció arra jó volt, hogy félelmet keltsen, és arra is, hogy egy Fidesz-közeli kis magáncég jelentős megbízáshoz jusson, illetve arra, hogy egy újabb adatbázist kreáljanak. Jelezte: vizsgálják, hogy tesznek-e feljelentést hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik