Belföld

Mórakert-ügy: már nem gyümölcsöző a kapcsolat

A TÉSZ ellen feljelentést tettek, a rendőrség vizsgálja, történt-e bűncselekmény.

Feljelentették a Mórakert Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezetet – erősítette meg a SzegedKurírnak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs közölte: a feljelentésben foglaltak alapján döntenek arról, történt-e bűncselekmény, és ha igen, milyen.

Korábban a HVG arról írt, hogy a Mórakert 3,6 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel. Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere Raskó Györgyöt, az Antall-kormány államtitkárát kérte fel, hogy segítsen helyre tenni a Mórakert gazdálkodását.

Raskó azt javasolta, hogy a Mórakert alakuljon részvénytársasággá, vállaljon termelésszervezői szerepet, mert a gazdák ad hoc jelleggel döntik el, éppen mit termelnek. A helyi gazdák közül néhányan polgári perben próbálták visszaszerezni pénzüket, de a többség abban bízott, hogy a kormányváltással Nógrádi Zoltánnak sikerül konszolidálnia a Mórakertet.

A SzegedKurírnak egy – nevét nem vállaló – gazda arról beszélt, hogy a Mórakert tavaly május óta csaknem 3 millió forinttal tartozik. Mint mondta: a napokban az ügyészségen járt. Néhány napot adott még a Mórakertnek, hogy rendezzék számlájukat. Ha ezt nem teszik meg, elhatároztuk, hogy a szegedi városi ügyészségen feljelentést teszünk a Mórakert ellen – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik