Belföld

Mórakert-ügy: már nem gyümölcsöző a kapcsolat

24.hu
24.hu

2010. 09. 02. 09:25

A TÉSZ ellen feljelentést tettek, a rendőrség vizsgálja, történt-e bűncselekmény.

Feljelentették a Mórakert Zöldség-Gyümölcs Termelői Értékesítő Szövetkezetet – erősítette meg a SzegedKurírnak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Szenti Szabolcs közölte: a feljelentésben foglaltak alapján döntenek arról, történt-e bűncselekmény, és ha igen, milyen.

Korábban a HVG arról írt, hogy a Mórakert 3,6 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel. Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere Raskó Györgyöt, az Antall-kormány államtitkárát kérte fel, hogy segítsen helyre tenni a Mórakert gazdálkodását.

Raskó azt javasolta, hogy a Mórakert alakuljon részvénytársasággá, vállaljon termelésszervezői szerepet, mert a gazdák ad hoc jelleggel döntik el, éppen mit termelnek. A helyi gazdák közül néhányan polgári perben próbálták visszaszerezni pénzüket, de a többség abban bízott, hogy a kormányváltással Nógrádi Zoltánnak sikerül konszolidálnia a Mórakertet.

A SzegedKurírnak egy – nevét nem vállaló – gazda arról beszélt, hogy a Mórakert tavaly május óta csaknem 3 millió forinttal tartozik. Mint mondta: a napokban az ügyészségen járt. Néhány napot adott még a Mórakertnek, hogy rendezzék számlájukat. Ha ezt nem teszik meg, elhatároztuk, hogy a szegedi városi ügyészségen feljelentést teszünk a Mórakert ellen – tette hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.