Belföld

Kövér László: “gyáva népnek nincs hazája”

Egy felvidéki magyar fiatalt konfliktuskerülőnek nevezett a házelnök.

Ezzel az idézettel válaszolt a XXII. Nyári Főiskolás Tábor fórumán jelenlévők egyik, a kettős állampolgárságról szóló törvény elfogadásának időzítésére vonatkozó kérdésére az Országgyűlés elnöke a szentendrei Pap-szigeten, pénteken.

Az élénk vitát hozó fórumon többen úgymond felelősségre vonták Kövér Lászlót azért, mert az Orbán-kormány két héttel a szlovák választások előtt fogadtatta el a kettős állampolgárságról szóló törvényt. Szerintük rossz irányba befolyásolva a választások kimenetelét, a korábbinál is rosszabb helyzetbe hozva a szlovákiai magyarságot.

– Miért nem lehetett megvárni azt a két hetet? – fordult a házelnökhöz egy felvidéki főiskolás, majd hozzátette: “önök minél jobban nyomulnak itt, nekünk annál rosszabb ott”.

Kövér László konfliktuskerülőnek, defenzívnek nevezte a kérdésfeltevést, ennek ellenére részletesen válaszolt. Tájékoztatójában egyebek mellett a nemzetstratégia megteremtésének szükségességéről és a Jobbik “ellentmondásos” felépítéséről, tevékenységéről is szó volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik