Belföld

MSZP: veszélyben a mezőgazdaság

24.hu
24.hu

2010. 08. 25. 11:54

Gőgös Zoltánnak "már körvonalazódik az elmúlt hetek kirúgási akcióinak valódi szándéka".

A szocialisták úgy tudják, hogy a jövőre felálló megyei kormányhivatalokba épülne be az uniós agrárpénzeket kifizető ügynökség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal is. Szerintük ez az európai támogatások felfüggesztésével járna.

A parlamenti szakbizottság MSZP-s alelnöke szerint a terv több EU-szabályozást sértene, mert sérülne az ügynökség függetlensége. Ráadásul egy új szervezetet újra kellene engedélyeztetni, ami akár egy évig is elhúzódhat.

A mezőgazdaság bevételei között megjelenő több százmilliárd forint közvetlen támogatás elmaradása beláthatatlan következménnyel járna, gazdák ezreinek tönkretételét eredményezné – írta közleményében Gőgös Zoltán.

A volt államtitkár felszólította a kormányt, hogy álljon el átgondolatlan tervétől, és ne veszélyeztesse a magyar mezőgazdaság működését. Egyúttal felszólította a mezőgazdasági bizottság elnökét is, hogy azonnal hívja össze a testület ülését.

Gőgös Zoltán szerint “most már körvonalazódik az elmúlt hetek kirúgási akcióinak valódi szándéka”, mert a hivatal uniós normákat ismerő és szakmájukhoz értő vezetőivel nem lehetne “ezt az őrültséget végrehajtani”.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.