Belföld

Az ész a fontos? Diploma egy lakás áráért

Még egy hétig lehet jelentkezni pótfelvételire.

Akinek van pénze, még a slágerszakokra is bekerülhet pótfelvételivel. Az álom eléréséhez nem kell kiemelkedő teljesítmény, csak rengeteg pénz – írja a Magyar Nemzet. A lap összeállította a pótfelvételi eljárásban meghirdetett legdrágább képzések listáját, amelyen az orvosi képzések és a gyógyszerész kurzusok viszik a pálmát.

A legtöbbet annak kell fizetnie, aki a Semmelweis Egyetem fogorvosi képzésére vágyik: a félévente több mint 1,35 millió forintos tandíj azt jelenti, hogy a diploma megszerzése – 10 féléves kurzussal – egy lakás árát, több mint 13,5 millió forintot emészt fel.

A szeptemberben kezdődő tanévre egyébként egyelőre több mint 42 ezer diákot nem vettek fel a 140 ezer jelentkező közül. A diákok több mint 400 szakon mintegy 2.500 költségtérítéses finanszírozási forma közül választhatnak. Most egy intézménybe és egy képzésre lehet jelentkezni.

Az általános eljáráshoz hasonlóan a pótfelvételi eljárásban is kétféleképpen nyújtható be a jelentkezés: elektronikusan, az e-felvételi felületén keresztül, vagy a jelentkezési lap kitöltésével és postára adásával. A pótfelvételi jelentkezés határideje: 2010. augusztus 10.

A pótfelvételi ponthatárait augusztus 27-én állapítják meg. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg 2010. szeptember első napjaiban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik