Belföld

Jobbik: továbbra is bűnözés dúl az országban

Az ellenzéki párt szerint a médiaszabályozás miatt cégek vonulnak ki az országból.

A Jobbik szerint ígéret maradt, amit Orbán Viktor a választások előtt mondott, hogy a Fidesz kormányra kerülve két hét alatt rendet tesz az országban. A kormányváltás óta csak annyi történt, hogy a rendőröket “átették az ország egyik végéből a másikba” – mondta Volner János.

Az ellenzéki képviselő szerint így új helyeken jelennek meg biztonsági kockázatok, ismeretlen helyen pedig a rendőrök nem tudnak hatékonyan fellépni a bűnözők ellen. A jobbikos politikus két bűncselekménynél azt állította, hogy “cigányok voltak az elkövetői”.

Volner francia példát hozott, ahol szerinte a “magyarországihoz kísértetiesen hasonló esetek fordulnak elő”, de a politikusok meg merik fogalmazni a probléma okát, Sarkozy elnök “közbiztonsági problémának nevezte a helyi cigány közösség egyes tagjait”.

A politikus kitért a médiát érintő törvényjavaslatokra is, azt mondta, hogy a Jobbikhoz hasonlóan számos nemzetközi szervezet is komoly kritikákkal illette a demokratikus intézményrendszer lehetőségeinek korlátozását.

Ebben az ügyben nemcsak a “demokrácia leépülésének lehetünk tanúi”, hanem annak is, hogy a kormány olyan kérdéseket próbál nemzetállami szinten szabályozni, amelyeket már nem lehet a “mai globalizálódó világban” – tette hozzá.

Volner János közölte, hogy elsősorban a média és az internet szabadságára gondol. Megjegyezte: a média kormány általi “arrogáns” szabályozása miatt már eddig is több cég vonult ki az országból, amelyeket továbbiak követhetnek a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik