Belföld

Hackerképzés indul a nemzetvédelmi egyetemen

"Az etikus hekkelés szervesen illeszkedik a modern védelmi ismeretek tárházába".

Ősztől a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem is képez etikus hackert – tudatta a NetAcademia Oktatóközpont ügyvezetője. Az etikus hekkelést az egyetem tiszti és polgári hallgatói egyaránt tanulhatják, letehetik a nemzetközileg elismert “Certified Ethical Hacker” vizsgát.

Fóti Marcell ügyvezető fontosnak tartja, hogy az egyetemek felismerték az etikus hackerképzés fontosságát, beindulhat egy sokkal szélesebb körű, a vállalati képzéseken túlmutató biztonsági képzés – tudatta. Közleménye szerint az egyetem egyik dékánja, Sipos Jenő úgy nyilatkozott, hogy “az etikus hekkelés szervesen illeszkedik a modern védelmi ismeretek tárházába”.

Ezen ismeretekkel kiegészülve képzéseikről elmondható lesz, hogy nem csupán a hagyományos, de a XXI. század fenyegetéseire is választ adnak. A legfejlettebb technológiai ismeretek oktatása pedig hallgatóik további pályafutása szempontjából fontos, akár állami, akár civil területen helyezkednek majd el. A közlemény arra is kitért, hogy az egyetem és a NetAcademia a jövő év folyamán még további szakterületi képzés indítását is tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik