Belföld

Czöndör: Nyakó tévesztette meg az országot

A tagozat a véleményalkotását nem veti alá cenzúrának.

Az MSZP szóvivője a párt Társadalompolitikai Tagozatának nyilatkozatát kommentálva a minap megtévesztette az ország közvéleményét, a tagozatot nem legitim szervezetnek mutatta be és önálló véleményalkotási jogát megkérdőjelezze – amit a tagozat ügyvivői visszautasítanak.

Ez áll abban a közleményben, amit az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának elnöke, Czöndör Gyula juttatott el az MNO-hoz. A dokumentum megismétli, hogy az MSZP Társadalompolitikai Tagozata két éve nem „országos” minősítésű, de így is folytatta munkáját, szervezetei országosan jelen vannak. Az „országos” minősítés megvonása tehát sem a névhasználatot, sem a működést nem érintette, csupán néhány szervezeti jogosítvány megvonásával járt – írják.Többek között azzal, hogy nem veheti igénybe a párt hivatalos sajtóosztályának „szolgáltatásait”.

Ezért, azóta is, mint előtte is tette, az MSZP Társadalompolitikai Tagozata önállóan továbbítja közleményeit a közélettel, a társadalommal, de akár a párttal kapcsolatos kérdésekben is. Ezt a jogát továbbra is fenntartja. „Egyébként sem kívánjuk Nyakó úr vezette sajtóosztály cenzúrájának alárendelni véleményalkotásunkat” – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik