Belföld

Két aknavető gránát került elő a békéscsabai tanya mellől

Két aknavető gránátot azonosítottak a rendőrség tűzszerészei egy békéscsabai tanya kerítése mellett szombaton. Az eszközöket megsemmisítés céljából délután elszállították.

A tűzszerészek délutáni vizsgálatainak részletes szakvéleményét később kapja meg a rendőrség, ám a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője már jelezte az MTI-nek, hogy az elsődleges megállapítások alapján visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűntett gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást indítottak. A helyszíni zárlatot néhány perccel négy óra után oldották fel a rendőrök – tette hozzá Vargáné Szombati Andrea.

A két aknavető gránát megtalálásának környékén, a kerítés túloldalán szombaton a Magyar Nemzeti Gárda tartott volna “sportnapot”, ám reggel a rendőrséget egy ismeretlen telefonáló arról értesítette, hogy a tanyán robbanóanyag lehet. A hatóság ezért kiürítette helyszínt, és megvárták, míg Budapestről megérkeznek a tűzszerészek.

A történtekről a Magyar Nemzeti Gárda békéscsabai rendezvényének szervezője, László Attila számolt az MTI-nek. Azt is elmondta, hogy a bejelentés után a helyszínre kiérkező járőrök az ingatanon kívül, a kerítés mellett, egy táskában találták meg a gránátokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik