Belföld

Orbán majdnem egyszerre beszél jobbra és balra

A kormányfő valóban mindent megtesz azért, hogy a kétharmados többség ne választási eredmény, hanem centrális erőtér legyen.

Hiába bírálta tegnap az ellenzék Orbán Viktor parlamenti beszédét, a kormányfő nagyon komolyan gondolja a “nemzeti centrum” megerősítését, amelyről azt mondta, hogy mindenki felé nyitott és szabad közösség.

„A választáson győztes erőknek több baloldali szavazójuk van, mint magának a szocialista pártnak” – közölte a miniszterelnök, aki szeretné, ha minél többen hallgatnának a józan eszükre, csatlakoznának a nemzeti centrumhoz.

Orbán Viktor terveihez nem a közszolgálati médiában próbálja megnyerni az embereket, hanem az emberek által egyértelműen a pártokhoz kötött HírTV-ben és az ATV-ben. A miniszterelnok.hu szerint ma mindössze 30 perces eltéréssel közöl interjút Orbán Viktorral az “Egyenes beszéd” illetve a “Péntek 8” című műsor.

A miniszterelnök vélhetően arról fog beszélni, hogy a múlt századi ideológiák csődöt mondtak, azok az országok tudják gondjaikat megoldani, ahol létrejött a társadalmi-politikai paletta közepén egy nagy és erős közösség, az ideológiai kérdések pedig a „filozófusok asztalára” kerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik