Belföld

Kövér felforgatná a T. Ház rendjét

Administrator
Administrator

2010. 07. 23. 06:38

Az új házelnök új házszabályt alkotna, új ülésezési rendet vezetne be.

A politikus politizáló házelnöknek készül. “Nem okozok meglepetést, ha azt mondom, nem szerettem soha a protokollt” – mondta az MTI-nek adott interjúban. Kövér László célja, hogy a Ház normálisabban működjön, tekintélye megerősödjön. Szerinte 2014-re érdemes lenne új házszabályt alkotni, mert változik a törvényhozás jellege, feleannyi képviselő lesz, mint most.

Kövér a szakaszosabb ülésezési rendet támogatja, szerinte koncentráltabb a munka a plenáris üléseken, több idő van a bizottsági munkára és az egyéni képviselők több időt tudnak fordítani választókerületi munkájukra. Az 1998 és 2002 között már kipróbált irányba mozdulna el, de ebben is, mint minden, a Ház működését érintő kérdésben, számít a frakciók javaslataira.

Az ülésvezetés és a Jobbik kapcsolatáról azt mondta, a pártnak azt a látszatot kell fenntartani, hogy továbbra is olyan mozgalom, amely támadja a rendszert, amelyben benne ül. “Értem ezt a feloldhatatlan dilemmát, és bizonyos értelemben együttérzően nézem azt a vergődést, amelyet a Jobbik produkál”. Kövér annak örülne, ha a Jobbik a normális határokat nem lépné át.

Kövér cáfolta, hogy nem értett egyet Schmitt Pál államfővé jelölésével, ez szerinte a sajtóban terjedt el. Schmitt Pált alkalmas jelöltnek tartottam, és “alkalmas köztársasági elnöknek tartom”. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ő valóban mást javasolt volna, mert “mást még alkalmasabbnak” gondolt ennek a pozíciónak a betöltésére”.

Az új házelnök egyetért azzal, hogy a kormány minden lehetséges eszközt felhasználva “mentse meg azt a képzetet a magyar polgárok számára, hogy ebben a hazában azért alapvetően mégiscsak ők az urak, és alapvetően az történik, amit ők akarnak”. Az elmúlt nyolc évben “előzékenyen házhoz mentünk a pofonokért”: ennek az időszaknak véget kell vetni.

Mint fogalmazott, felfogása szerint minden ilyen vita arról szól, lehet-e még Magyarországon emberi életet élni, vagy pedig “idejön egy arctalan pénzügyi szervezetnek a magyar emberek számára ismeretlen képviselője”, és lediktálhatja a kétharmados parlamenti többségnek, mi a teendő például egy jegybankelnök fizetését illetően.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.