Belföld

Pintér volt cége őrzi az MFB-ét

A bank szóvivője szerint az "őrzés-védelem bizalmi kérdés".

Állami cégeknél kapott szerződéseket Pintér Sándor belügyminiszter volt cége, a Civil Biztonsági Szolgálat – értesült a hvg.hu. Az MFB-nél és annak több leányvállalatánál lezajlott vezetőváltások részben a CBSZ megbízásával jártak.

A Magyar Fejlesztési Bank nem árulta el, milyen időre és mekkora összegért kapott munkát az őrző-védő cég, amelynek emberei biztosították az MFB tulajdonában lévő társaságoknál, így a Kincsem Park esetében is az átadás-átvételt.

A bank szóvivője szerint ez azért nem meglepő, mert az őrzés-védelem bizalmi kérdés, s ezzel a gazdaság összes szereplője tisztában van, maguk a szakmabeli cégek is. „Az MFB és a portfóliójába tartozó cégek közül még négy, tehát összesen öt cég őrző-védő feladatait látja el a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.”

A hírre reagálva az MSZP közlemény adott ki, melyben felháborítónak nevezi a legújabb eseményeket, miszerint „az alig két hónapja regnáló Orbán-rezsim az élet minden területén gőzhenger módjára veszi át a pozíciókat, szakmai alkalmasság figyelembe vétele nélkül”.

A párt véleménye szerint az, hogy a hivatalban lévő belügyminiszter, Pintér Sándor biztonsági cége vette át többek között a MFB őrzését, a vezetőváltásoknak köszönhetően a Civil Biztonsági Szolgálatnak új megbízási szerződések sokaságával jár.

„Úgy tűnik a Fidesz továbbra is inkább a hozzá közel állók zsebét tömi, ahelyett, hogy a magyar emberek problémáinak enyhítésére fókuszálna” – írja a szocialista párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik