Belföld

Nyakó olyan dolgot cáfolt, amit senki sem állított

A párt szóvivője közölte, nincs országos társadalompolitikai tagozatuk.

Az MSZP-nek nincs országos társadalompolitikai tagozata – mondta a párt szóvivője az MTI-nek annak kapcsán, hogy a szervezet elnöke a tagozat nevében közleményben állt ki az Orbán-kormány mellett az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalások kapcsán.

Nyakó István elnézést kért azoktól, akiket az MSZP nevével visszaélve megtévesztettek. Mint mondta, a párttal kapcsolatos hivatalos közleményeket országos központjuk sajtóosztálya adja ki. Czöndör Gyula az MSZP Társadalompolitikai Tagozata elnökeként írta a közleményt.

Az MSZP választmánya 2008 januárjában vonta meg a társadalompolitikai tagozat országos minősítését, mivel a tagozat tmunkájában átfedések voltak más tagozatok tevékenységével. A választmány azt javasolta, hogy alakuljon platformmá.

Az országos minősítés megvonása ugyanakkor nem jelentette azt, hogy a tagozat ne működhetne tovább megyei szinten, jogai azonban csökkentek, például azzal, hogy a választmányon szavazati jog nélküli meghívottként vehet részt a képviselője.

Czöndör Gyula azt mondta: az MSZP társadalompolitikai tagozata jelenleg is működik, és 2008 óta is részt vesznek tanácskozási joggal a párt választmányi gyűlésein. Nevükben az országos jelző soha nem szerepelt.

Az MSZP választmányának javaslatát, miszerint alakuljanak platformmá, azért nem valósították meg, mert utóbbi szerveződési formának nem lehetnek tagjai pártonkívüliek, míg a tagozatnak lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik