Belföld

A Fidesztől bérli az állam Orbán kisbuszát

A Népszava szerint a kormányfő ragaszkodott a járműhöz.

A Fidesznek fizet a rendőrség Orbán Viktor kisbuszáért – írja a Népszava. A kormányfő nemcsak ahhoz ragaszkodott, hogy testőreit vegye állományba a rendőrség, de “a Fidesz-elnök személyes biztonsági igazgatóságának korábbi járműparkja is a szolgálatában maradt.

A lap úgy tudja, hogy az a Volkswagen mikrobusz, amivel Orbán már a választások előtt is járt, és amit ma is igénybe vesz, a Fideszé. Mivel a közjogi méltóságok védelmét civil járművel nem lehet ellátni, a kisbuszt a rendőrség üzembentartóként átvette, és bérleti díjat fizet érte.

A díj összegét a Népszavának nem sikerült megtudnia, de forrásai szerint további autókért és más biztonsági célú szolgáltatásért is számláznak a rendőrségnek, azaz az államnak.

A lap emlékeztet rá hogy a miniszterelnök és az államfő védelmére külön egységet állít fel a rendőrség, melynek kijelölt parancsnoka Hajdú János, Orbán személyi testőrfőnöke. Az új alakulat hivatalosan csak jogszabály-módosítások sora után állhat szolgálatba.

A Belügyminisztériumban a lapnak azt mondták, hogy Orbán testőrségéről – mely bár rendőrökből áll – csak a Miniszterelnökség, illetve személyesen a kormányfő szóvivője jogosult nyilatkozni, de még tart a törvény előkészítése, így ezek az információk nem nyilvánosak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik