Belföld

Novák mégis bocsánatot kér

A Fidesz továbbra is inkább lemondatná mandátumáról a jobbikos képviselőt.

Hétfőn, napirend előtt a parlament plenáris ülésén kér bocsánatot a jobbikos Novák Előd amiért a fideszes Meggyes Tamás mentelmi jogáról történő szavazásnál jól hallhatóan azt kiabálta: “lógjon!”.

A Fidesz a házbizottság ülésén is felszólította Novák Elődöt, hogy mondjon le mandátumáról.
Mátrai Márta közölte: bár a házszabály nem rendelkezik a kulturált viselkedésről, az elvárható minden képviselőtől.

A Fidesz továbbra is úgy véli, megengedhetetlen Novák stílusa, ezért felszólítja, mondjon le mandátumáról. A Fidesz hétfőn elfogadja Novák Előd napirend előtti bocsánatkérését, de ez nem írja felül a lemondás szükségességét – tette még hozzá Mátrai Márta.

Farkas Gergely, a Jobbik frakcióigazgatója közölte, álláspontjuk világos, Novák Előd nem mond le mandátumáról, ezt a frakció sem kéri tőle.

Az MSZP pártelnök-frakcióvezetője örömének adott hangot azért, hogy a Fidesz is “felébredt” és a Jobbikot kemény elhatárolódásra, Novák Elődöt pedig lemondásra szólította fel, de azt kérte,
hasonló legyen az elbánás akkor is, amikor nem koalíciós képviselőt ér szóbeli inzultus.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője kiemelte: pártja határozottan elutasítja azt a viselkedést, amelyet Novák Előd mellett más jobbikos képviselők is tanúsítottak. Az LMP szintén hasonló érzékenységet kér, amikor a Jobbik-frakcióból “cigánybűnözőznek”, és az alkotmányos értékekkel nem igazán összeillő megjegyezéseket tesznek – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik