Belföld

Erős szocialistát vádol a Zuschlag-ügy vádlottja

A XI. kerületi polgármester szerint Krausz most éppen a Fidesznek aar megfelelni.

A Zuschlag-ügy egyik alapítványán keresztül jutott pénzadományhoz Molnár Gyula – állítja a per ötödrendű vádlottja. Krausz Csaba szerint ő maga utalt át a XI. kerületi polgármester privát számlájára csaknem kétmillió forintot.

“Szarban hagytak minket, elfordultak tőlünk” – ezzel indokolta az Indexnek az egykori újbudai önkormányzati képviselő, miért “melegíti fel” a nyolc évvel ezelőtti ügyet. Szerinte sokan egy rendszer elemeként önhibájukon kívül keveredtek a pártfinanszírozási ügyletekbe, a párt „erős emberei” pedig elfordultak tőlük.

A 2002-ben Molnár privát számlájára átutalt illegális pénzből sem lett ügy, pedig az utalásról a hatóságok is tudomást szereztek, sőt benne volt a Zuschlag-ügy nyomozati anyagában is – mondta Krausz.

Molnár Gyula szerint a vádban nem lehet mást látni, minthogy Krausz “új barátai”, a bukdácsoló újbudai fideszesek le akarják járatni a harmadik legjobb választási eredményt magáénak tudó MSZP-s politikust.

A polgármester sajnálja ugyan Krauszt, de valószínűnek tartja, hogy egykori párttársa beígért előnyökért mindenre hajlandó. Mint mondta, Krausz állításai nem hitelesek, két éve teljes körű vagyongyarapodási vizsgálaton esett át, minden utalást, számlát, minden egyéb pénzmozgást megvizsgáltak, és rendben találtak az erre hivatott szervek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik