Megtalálták a magyar fiatal holttestét Amerikában

Az amerikai hatóságok magyar idő szerint pénteken 21.45 órakor hivatalosan megerősítették, hogy megtalálták a philadelphiai hajóbalesetben eltűnt másik magyar állampolgár holttestét is - közölte a Külügyminisztérium.

Az amerikai hivatalos szervek erről tájékoztatták Magyarország New York-i konzulátusát.
Szerdán kora délután egy uszály ütközött a műszaki hiba miatt a Delaware folyón veszteglő városnéző vízibuszba Philadelphiában. A balesetben vízbe került 37 emberből 35-öt kimentettek, két magyar turista, egy 20 éves fiú és egy 16 éves lány azonban nem került elő.

A hatóságok először a lány holttestét találták meg, miután egy horgász felfedezte kora hajnalban; a második, víz felszínén úszó testet reggel – amerikai idő szerint 10 óra előtt – látták meg tévés stábok.

Hansági Károly, a csoportot szervező mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója a két eltűnt magyar fiatalról korábban a szülők kérésére csak annyit mondott, hogy a lány a gimnázium jelenlegi, a fiú pedig az iskola volt diákja.

Mosonmagyaróváron a két eltűnt helyi fiatal holtteste megtalálásának hírére kitűzték a fekete zászlót péntek délután az önkormányzat és egykori iskolájuk épületére. Hansági Károly közölte, hogy szombat este 8 órakor csendes gyertyagyújtással emlékeznek meg a két fiatalról az intézmény előtt.

Címkék: Belföld