Kövér László vállalja a házelnökséget

Kövér László vállalja a házelnöki tisztséget. A Fidesz országos választmányának elnöke ezt újságírói kérdésre válaszolva közölte, amikor megérkezett a választmány szombat délelőtt kezdődő ülésére.

Megkezdődött a Fidesz országos választmányának ülése szombat délelőtt Budapesten, a VIII. kerületi Polgárok Házában. A tanácskozás előtt Kövér László választmányi elnök közölte, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök őt fogja javasolni a Fidesz-frakciónak házelnökjelöltnek, és ő vállalja is a tisztséget.

Kövér László újságírói kérdésre a házelnökjelöléssel kapcsolatban azt mondta: “a Fidesz-frakció előtt az elnök úr engem fog majd javasolni, és amennyiben a Fidesz-frakció támogat, akkor én leszek az egyik jelölt”.

A Fidesz országos választmányának elnöke beszélt arról is, hogy azon településeken, ahol a Fidesz-csoportokat az elmúlt hetekben, hónapokban feloszlatták, később döntik el, ki lesz a polgármesterjelölt, és kik lesznek az egyéni képviselőjelöltek. Közlése szerint 8-10 ilyen “kétséges” hely van.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Kövér László alkalmas jelölt az Országgyűlés elnöki posztjára, és támogatják a megválasztását – mondta Harrach Péter, a KDNP országgyűlési frakciójának vezetője. A KDNP frakcióvezetője Kövér Lászlóról azt mondta, hogy politikai tapasztalata, illetve jogászi végzettsége és törvényismerete alkalmassá teszi a házelnöki poszt betöltésére. A KDNP-frakció támogatni fogja Kövér László házelnökké történő megválasztását – tette hozzá a kereszténydemokrata képviselőcsoport vezetője. Harrach Péter kiemelte: a KDNP-nek hagyományosan jó a kapcsolata Kövér Lászlóval.

Címkék: Belföld