Belföld

“Láthatatlan” a kormány jogalkotása

Administrator
Administrator

2010. 07. 01. 13:29

Az ellenzék nem tudja gyakorolni jogosítványait. A Fidesz nem tartja alaptalannak a bírálatot.

Az MSZP kifogásolja, hogy az Országgyűlés úgy kezd vitázni több törvényjavaslatról a hét elején, hogy azokat még be sem nyújtották, szövegük ismeretlen. A párt frakcióvezető-helyettese nem a feszített tempót kifogásolta, hanem azt, hogy így az ellenzék nem élhet jogosítványaival.

Tóbiás József közölte, a házbizottság ülésén azt kérték, hogy holnapra legyenek meg az indítványszövegek, amelyek jövő héten kerüljenek ugyan a bizottságok elé, de a Ház csak egy héttel később kezdje meg a tárgyalásukat.

Tóbiás József jelezte, az elhangzott információk szerint a javaslatok ezúttal kormányzati előterjesztésként kerülnek a Ház elé, így a kabinetnek törvényileg előírt egyeztetési kötelezettsége van, például az Országos Érdekegyeztető Tanáccsal.

Előzőleg Balsai István, a Fidesz frakcióvezető helyettese bejelentette, hogy az Országgyűlés jövő héten elkezdi tárgyalni a kabinet 29 pontból álló gazdasági akciótervének végrehajtásához kapcsoló törvénycsomagokat.

A kormánypárti politikus azt mondta, tudomásul vették az ellenzéknek a házbizottság ülésén elhangzott, nem alaptalan kritikáját, hogy kevés az idő a törvényjavaslatok áttanulmányozására, ezért azt kérték a kormánytól, hogy pénteken nyújtsák be a háznak ezeket az indítványokat.

Balsai István kitért arra, hogy az Országgyűlés július 19-én új házelnököt és alkotmánybírákat is választ. Kérdésre válaszolva közölte, a házbizottság ülésén nem hangzott el az új házelnök neve.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.