Belföld

Állami szintre emelt roma-roma belvita

A Lungo Drom elnöksége után államtitkár kér ÁSZ-vizsgálatot az OCÖ-nél.

Állami számvevőszéki vizsgálatot, egyúttal törvényességi ellenőrzési eljárást kezdeményezett Szászfalvi László nemzetiségi államtitkár az Országos Cigány Önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatban – írja a Magyar Nemzet.

Az államtitkár egyúttal levélben szólította fel Kolompár Orbán OCÖ-elnököt, hogy a két vizsgálat lezárultáig ne tegyen semmilyen kifizetést. Múlt szombaton az OCÖ baloldali többsége több mint 100 millió forint odaítéléséről döntött.

A Lungo Drom elnöksége már másnap kérte az illetékes kormányzati szervezetet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gazdasági és pénzügyeinek részletes vizsgálatára. A testület Kolompár Orbán OCÖ-elnököt jogsértő pénzszórással vádolta.

Másnap az OCÖ szóvivője nyílt levélben emlékeztette arra a Lungo Drom elnökét, Farkas Flóriánt, milyen örökséget hagyott maga után az Országos Cigány Önkormányzatnál 2003-ban. Mint írta, “potyogtak a “csontvázak”, amit az ÁSZ és az APEH vizsgálatok is alátámasztottak.

Bogdán János szerint az OCÖ jelenlegi vezetése áll elébe minden politikai megrendelésre indított eljárásnak. Az OCÖ szóvivője Farkas Flóriánt felszólította, hogy adja vissza az OCÖ-s és parlamenti mandátumát is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik