Belföld

A kormány orvosolja az egyházi kórházak sérelmeit

Kozma Imre annyit kért, hagyják őket többet dolgozni.

Az egészségügy állapotának javításához együtt kell működnie az államnak és az egyházaknak – mondta a nemzeti erőforrás miniszter azon az ünnepségen, amit a Betegápoló Irgalmasrend budai kórházában rendeztek az újraindulás tízéves évfordulóján.

Réthelyi Miklós a legnagyobb magyar katolikus kórház rendezvényén fontos feladatnak nevezte, hogy a kormány a “hősiesen dolgozó szakemberekkel” együtt visszaállítsa az egészségügy működőképességét”. Ehhez szerinte az irgalmasrend eddigi tevékenysége példát ad.

Réthelyi Miklós közölte, az egyházi kórházakat ért eddigi igazságtalanságokat “kiegyenlíti a kormányzat”, és javít a helyzetükön. Az egészségügyben dolgozók munka- és életkörülményeit javítani kell, hogy hivatásukat minél jobban ki tudják teljesíteni – mutatott rá.

A Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője szerint a keresztény gyógyító kultúra szellemiségére ma legalább akkora szükség van, mint ötszáz éve. Kozma Imre azt kérte, hogy “engedjék őket egy kicsit többet dolgozni”, hiszen jelenleg csak az egyötödét végezhetik annak a munkának, amit tíz évvel ezelőtt végezhettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik