Belföld

Lejárt a határidő, de csak Pintér vagyona ismert, Martonyié nem

Éjfélig kellett nyilatkozniuk a nem parlamenti képviselő minisztereknek vagyoni helyzetükről.

Fellegi Tamás és Réthelyi Miklós vagyoni helyzete már korábban is nyilvánossá vált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján, ahova határidőre felkerült Pintér Sándor vagyonnyilatkozata is.

A belügyminiszter több budapesti és vidéki lakóingatlan tulajdonosa. A II. kerületben, többek között egy 400 négyzetméteres ház és a hozzá tartozó 2.246 négyzetméteres telek tulajdonosa, övé egy 224 négyzetméteres siófoki ingatlan és egy VII. kerületi 155 négyzetméteres lakás is. Csömörön van egy zárt kertes ingatlana, valamint rendelkezik több hektár szántóval, egy több mint kétezer négyzetméteres sarudi külterületi ingatlannal, vannak garázsai, továbbá Szihalmon egy 150 és egy 70 négyzetméteres nyaraló tulajdonosa, és van nyaralója Szigetmonostoron is.

A belügyminiszter egy Wartburg típusú személygépkocsival rendelkezik, amelyet 1995-ben örökölt. Vízi és légi jármű, valamint nagy értékű műalkotás, védett gyűjtemény nincs a birtokában.

Értékpapírban elhelyezett megtakarításai és egyéb befektetései között többet is feltüntetett Pintér Sándor, ezek közül a legnagyobb értékű egy több mint 340 millió forintos befektetési jegy.

Pintér Sándor vagyonnyilatkozata szerint nagyjából 1,5 millió forint készpénzzel rendelkezik, pénzintézeti számlakövetelése 1,5 millió forint, cégei eladásából származó további követelése 340 millió forint 2010-ben, 2013-ig pedig további 1,5 milliárd forint.

A nyilatkozat szerint a belügyminiszter nem tulajdonosa gazdasági társaságnak, köztartozása nincs, az ingatlanok vásárlására felvett kölcsön összege 260 millió forint.

Miniszteri fizetése 1,15 millió forint, ezen felül havi 130.840 forint nyugdíjban részesül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik