Belföld

Fellegi nem a pénz miatt lett kormánytag

Még Pintér Sándor belügy- és Martonyi János külügyminiszternek kell nyilatkoznia a vagyonáról

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszternek három szentendrei lakása és több mint 100 millió forintos megtakarítása van. A humán tárcát irányító Réthelyi Miklós jóval szerényebben él: két kis budai lakása, egy öreg Opelje és 12 milliós hitele van – írja az Index.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter felerészben tulajdonosa egy 1993-ban vásárolt, 215 négyzetméteres szentendrei családi háznak. Ugyancsak Szentendrén van egy 83 négyzetméteres lakása egy 13 négyzetméteres terasszal (ennek a 2001-ben vásárolt lakásnak is 50 százalékos tulajdonosa) és egy 88 négyzetméteres társasházi lakása is (2001, felerészben tulajdonos).

Az egykori médiavállalkozó tulajdonában van egy 2007-es Volvo S80-as, Fellegi Tamás 44 millió forint értékű biztosítása mellett évi 570 ezer forintot fizet biztosításra, ezen kívül van egy 387 ezer eurós (kb 111 millió forintos) és egy 7000 eurós (kb 2 millió forint) biztosítása is. A miniszternek összesen 8,7 millió forintos tartozása van (forintban és devizában). Miniszterként a jövedelme jelenleg bruttó 1,1 millió forint.

A kormányzati szerepre készülő Fellegi Tamás már korábban eladta az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt.-ben lévő tulajdonrészét. Vagyonnyilatkozatában most csak a Smart-A Tanácsadó Bt. szerepel, amelynek 50 százalékos tulajdonosa.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter egy 46 négyzetméteres, II. kerületi lakás és egy ugyanezen a címen lévő 39 négyzetmétere tulajdonosa felerészben. Negyedrészben tulajdonosa egy 120 négyzetméteres keszthelyi nyaralónak. A miniszternek egy 2001-es 1,2-es Opel Astrája van. Megtakarítása nincs. Összesen 12,6 millió forint hitelt törleszt forintban és devizában. Miniszteri fizetésén kívül a Magyar Tudományos Akadémiától doktori honoráriumként havi bruttó 90 ezer forintot kap.

A két miniszter vagyonnyilatkozata a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján jelent meg. A miniszterek közül azok, akik képviselők is, már közzétették nyilatkozatukat, de Pintér Sándor belügy- és Martonyi János külügyminiszternek még nyilatkoznia kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik