Feloszlatták az újbudai Fideszt

A Népszava szerint feloszlatták a Fidesz újbudai szervezetét, és Simicskó Istvánt, a honvédelmi minisztérium KDNP-s államtitkárát bízták meg az újjáalakítással.

Az ügy előzménye, hogy a pártban nem tudták eldönteni, kit indítsanak a polgármesteri székért az őszi választásokon. A jelöltségért való harcok is közrejátszottak abban, hogy – a Népszava birtokába került dokumentum szerint – a szervezet feloszlatását kezdeményezte a Fidesz országos elnöksége a párt országos választmánya elnökségénél.

Az Orbán Viktor által jegyzett levél szerint azért, mert „a helyi szervezeten belül évek óta belső háború zajlik, a csoport legalább öt részre szakadt (…) Az ellentét olyan mértékű, hogy a felek képtelenek kompromisszumot kötni egymással, és súlyosan veszélyeztetik a szövetség 2010. évi önkormányzati választási esélyeit is”.

A kerületi szervezetet végül szerdán oszlatta fel a választmány elnöksége, az újjászervezéssel Simicskó Istvánt bízták meg. Az esetről Kupper András, a párt országgyűlési képviselője is beszámol honlapján – írta a lap.

Címkék: Belföld