Esős lesz a hétvége

Erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, északon és keleten lesz felhősebb az idő. A nyugati, délnyugati határ mentén valószínű a több napsütés. Zápor, zivatar viszont bárhol kialakulhat.

Szórványosan, elsősorban a középső és a keleti területeken várható zápor, estefelé az Alpokalján egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél napközben a Dunántúlon többfelé megerősödik – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 24 fok között várható, délnyugaton lehet egy-két fokkal melegebb. Késő este a hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

A hétvégén a Dunától keletre erősen, másutt változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés azonban mindenütt várható. Többfelé lehet eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakul. Hétfőtől egyre több lesz a napsütés, már csak a délutáni órákban megnövekvő gomolyfelhőkből lehet záporra, zivatarra számítani. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadék az ország területének 40 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 11, 16 fok, majd 13, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben általában 18, 24, az időszak második felében 25, 29 fok között várható.

Az időjárásról bővebben itt olvashat.

Címkék: Belföld