A kormány senkit nem lakoltat ki, csak sportolókat

A kormány a lakáshitelesek mellett Orbán elit testőrségét támogatja.

A kormány tervei szerint a jövőben olyan jelzálog hitelezési rendszert alakítanának ki, amely nem fogadja el a kilakoltatást – írja a Mfor.hu. A miniszterelnök akcióterve ismertetésekor vetette fel egy állami eszközkezelő létrehozását. A jövőben ez kezelné a bedőlt hitelesek lakásait.

Így könnyebb lenne megegyezni, hogy senki ne kerüljön utcára. A kormány a Bankszövetséggel, a jegybankkal és más intézményekkel együttműködve dolgozza ki az előterjesztést, ami a várakozások szerint teljes körű megoldást nyújtana a hitelesek problémáira.

A kormány azt szeretné, ha a jövőben a kilakoltatást el nem fogadó jelzálog hitelezési rendszer lenne Magyarországon – közölte a kommunikációs államtitkárság. A törvényjavaslat egyik célja, hogy biztosítható legyen az adósságtörlesztés teljesítése, a devizakockázatok kezelése.

A “jogok és kötelességek egyensúlyára fog épülni” az állami eszközkezelő, amelyről egyelőre nem tud többet a Banki Hitelkárosultak egyesületének képviselője sem. Lénárd Mariann szerint az alapötlet jó, de őket senki nem kereste meg egyeztetés céljából.

A kormány és a kiköltöztetés témájában a Népszava arról ír, hogy napokon belül költöznie kell a Budapesti Honvéd Sport Egyesület lövészszakosztályának kőbányai lőteréről, amit az államfő és a miniszterelnök védelmére újonnan alakuló „elit testőrgárda” kap meg.

Joó Éva, a szakosztály igazgatója, világbajnok sportlövő a lappal közölte, hogy július 15-ig ki kell üríteniük a létesítményt. A jövőben a szabadtéri pályák helyett a Köztársasági Őrezred kiürített Honvéd utcai objektumában kellene edzeniük, ahol csak egy 6×20 méteres pincelőtér van.

A kőbányai Pongrácz úti létesítményben valamennyi lövészsportágnak megfelelő pályák állnak rendelkezésre. Eddig a rangos hazai lövészversenyek 80-90 százalékát itt bonyolították le, és itt készültek volna a július végén kezdődő jubileumi, 50. sportlövő-világbajnokságra is. A lap szerint a testőrségnek részben be kell fedni a lőpályákat, ami százmilliós költséget is jelenthet.

Címkék: